На 11 май България и Кипър ще предложат удължаване на срока на старата ПРСР

Танева и Никос Куялис, КипърНа заседанието на Съвета на министрите на 11 май Десислава Танева и колегата ѝ от Кипър Никос Куялис ще предложат да бъде удължен срока за допустимите разходи по старата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. „Няма страна в Европейския съюз, която да е против удължаването на този срок“, каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева след среща с Куялис. Министър Танева обясни, че от около месец двете страни работят по изменение на Регламента, с който ще бъде допуснато това удължаване.

Сред останалите теми, които двамата министри обсъдиха, бяха щетите за агросектора от руското ембарго, както и интересът от страна на Кипър, за производство на козе и овче мляко, съобщиха от пресцентъра на МЗХ. Министрите се договориха, че темата ще бъде приключена с работна група, която ще уточни възможностите на техническо ниво.

Никос Куялис отправи официална покана към министър Танева да посети Кипър и двете страни да подпишат меморандум, който да е от полза за земеделските производители и в общ икономически план да има положителни резултати.

Leave a Comment