АУ се оборудва с подарения от Минск модерен макет на трактор „Беларус“

Снимка на АУ

Снимка на АУ

На церемония в катедра „Механизация на земеделието“ на Аграрния университет (АУ) вчера бе представен модерен учебен макет на трактор „Беларус“, дарен от Тракторния завод в Минск. Тракторът е модел от ново поколение, използван в земеделската практика в много страни, съобщиха от АУ. Макетът е специално разработен за нуждите на обучението със срезове, оборудвани с LED осветление, за изучаване на основните части на машината.

Гости на тържеството бяха посланикът на Беларус Владимир Воронкович, Марина Синявская, управител на дистрибуторската фирма, доц. Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив и други.

Ръководителят на катедра „Механизация на земеделието“ доц. Ангел Трифонов представи екипа си и подчерта, че научният потенциал на преподавателите е значителен, но за качественото практическо обучение дарението е изключително полезно.

Проф. Греков изказа благодарност за направеното дарение, чиято стойност е 35 хил. лв. Той подчерта, че учебният макет и предоставените 40 табла за визуализация ще подобрят качеството на обучението на нашите студенти, тъй като съвременното земеделие е немислимо без модерна техника.

Leave a Comment