Бойко пак премиер, ако ГЕРБ спечели изборите

Плосък данък, връщане на ДДС за 7 дни и работа, работа, работа – акцентите на предизборната програма на партията
Бойко Борисов

Бойко Борисов обеща работа и левчета

Бойко Борисов отново ще е премиер, ако ГЕРБ спечели убедително изборите. Това стана ясно от днешната Национална конференция на партията. Бившият министър-председател излезе от мълчанието, което си беше наложил, с продължително слово пред делегатите, съобщи БНТ.

Той бе категоричен, че ГЕРБ няма нищо общо с компромата за досието на Сергей Станишев. Лидерът на ГЕРБ забрани на съпартийците си оттук нататък да говорят срещу БСП и Станишев, тъй като това създавало лош имидж както на партията, така и на държавата. Преди забраната да влезе в сила обаче, Борисов обвини председателя на БСП, че бяга от отговорност, посочвайки друг човек за премиерския пост, в случай, че партията спечели вота на 12 май.

Акцентите в програмата на ГЕРБ за следващия мандат са запазване на плоския данък от 10%, възстановяване на ДДС за 7 дни, продължаване на строителството на инфраструктура и „работа, работа, работа“. „С всеки спечелен лев ще вдигаме пенсиите без да взимаме кредити“, обеща председателят.

Той нарече „продавачи на илюзии“ партиите, които обещават вдигане на минималната работна заплата и 240 000 нови работни места.

Сред грешките на ГЕРБ през изтеклото управление, Бойко Борисов изброи отказа за увеличаване на парите за майки, както и напрежението, което се създаде сред земеделците през февруари заради забавените европейски субсидии. Той обясни посочените грешки с думите, че властта и силата правели хората арогантни. „Ние се учим и при второ управление няма да допуснем същите грешки“, заяви експремиерът.

Според него би било глупаво народът да гласува отново за БСП. „БСП и ДПС изнесоха пари от страната с „Цанков камък“ и „Белене“, а ГЕРБ донесе пари в страната“. В следващите няколко години България ще разполага с 32 милиарда лева от ЕС, припомни Борисов.

На конференцията присъстваха лидерите на Европейската народна партия Антонио Лопез и Джоузеф Дол, депутатът от Бундестага Ханс Петер Ул, както и бившият турски премиер Месут Йълмаз. Те заявиха, че са зад ГЕБР и партията заслужава да победи на предстоящите избори.

Leave a Comment