Земеделците знаят, че листните торове на „Лебозол“ увеличат реколтата с поне 30%

Иван Романов

Иван Романов

„Който пробва веднъж с листните торове на немската фирма „Лебозол“, през следващата година отново ги търси. Твърдя го като търговец, чиято работа е да следи към кои стоки има интерес. Твърдя го и като производител на плодове и зеленчуци, чиято цел е да получи по-високи и по-качествени добиви.“ Това разказва Иван Романов, който е управител и на търговската фирма за торове и препарати „Имбо“ООД, а също така и на земеделското дружество „Агромид – 2004“ООД.

Ефектът от третиран с Аминозол посев с царевица, ударена от градушка. Първата снимка е направена на 31 май, веднага след опустошителното явление

Ефектът от третиран с Аминозол посев с царевица, ударена от градушка. Първата снимка е направена на 31 май 2014 г., веднага след опустошителното явление

„Агромид – 2004“ е собственик на сливова градина върху 600 дка в землището на Брезово. Отглежда също така и зеленчуци върху стотина декара. Романов е пробвал листните торове на „Лебозол“ и в двете стопанства. Съпоставяйки резултата в годината преди подхранването на  растенията с немските торове и след това, Иван Романов е категоричен, че добивите са се увеличили с минимум 30%. (Да не кажа, че беше и с повече, добавя производителят.)

Сред топ продуктите на „Лебозол“ фермерът отбелязва Аминозол, Хербозол, Калции и … после обобщава – „Всички“. Като производител той е използват трите продукта, а като търговец наблюдава, че има интерес към пълния асортимент на немските торове.

Снимка№2 – на 9 юни

Снимка№2 – на 9 юни

„Аминозолът, например, е съставен от органично свързан азот и активното му вещество е от аминокиселини. Този тор буквално храни както надземната част на растенията, така и корените. Отделно Аминозолът помага и на растителната защита. Препаратите прилепват добре и стават напълно поносими за растенията“, разказва управителят. При стресови ситуации като градушка е незаменим. Романов е проучил, че този листен тор има универсално приложение – за семкови и костилкови овощни, за ягоди, картофи, листни, зелеви и плодни зеленчуци. Подходящ е и за винени и десертни лозя, за рапица, царевица, слънчоглед, тютюн и други. Като

Снимка №3 – на 13 юни

Снимка №3 – на 13 юни

допълнителна екстра е фактът, че миризмата му отблъсква дивите животни и гризачите.

 

„Без Хербозола пък ефектът от хербицидите не е пълен“, показват наблюденията на производителя на сливи и зеленчуци. Този препарат от рафинирано парафиново масло служи за намокряне и прилепване на хербицида. Той, така да се каже, го организира така че да се разпредели по-добре и да остане върху горния слой на почвата, за да е по-ефективен.

„Лебозол Калций“ прави костилковите и семковите плодове, ягодите, доматите и другите плодови и зелеви, листни и лукови

Снимка №4 – на 1 юли растенията вече напълно са преодолели стреса

Снимка №4 – на 1 юли растенията вече напълно са преодолели стреса

зеленчуци по-твърди, с по-високо качество и по-дълготрайни.

Според Иван Романов един истински професионалист лесно може да си направи сметката, че разходите, които ще направи за закупуването на торовете на „Лебозол“ са нищожни спрямо ползите, на които ще се радва при нарастването и прибирането на реколтата.

„Тези торове просто вървят и стават все по-търсени. Който все още не ги е открил, трябва бързо да влезе в час, ако не иска конкуренцията да го остави далече назад“, е искреният съвет на земеделеца.

Leave a Comment