Две търговски вериги с огромни дългове към доставчиците си

търговска веригаДве търговски вериги, които са обединени от една администрация, дължат огромни сума на доставчиците си. За това алармира пред БНР изпълнителният директор на Съюза „Произведено в България“ Пламен Грозданов.

Той обясни, че е потърсено съдействието на правителството за решаването на този значителен проблем, но се е оказало, че въпросните вериги имат задължения и към държавния бюджет.

Грозданов припомня, че преди време е имало широка известност за дълговете на едната от тези вериги, но от шест месеца и вторият голям търговец е започнал да забавя плащанията си към българските доставчици. „Картината е наистина ужасяваща“, допълва директорът.

„Това тревожи много нашите членове. Това са големи вериги, които действат на нашия пазар. Представете си какво би станало за едно средно предприятие, на което се дължат 500 или 600 хиляди лева, от които 200 000 просрочени“, попита той.

Грозданов уточни, че справка с членове на съюза е показала, че само за 6 доставчици към определена дата дълговете към тях са били около 1,5 милиона лева, от които 500 000 просрочени.

Вече има голям брой заведени изпълнителни дела срещу некоректните търговци.

Leave a Comment