Мощен китайски карго оператор с интерес за концесия на летище Пловдив

Третият по големина китайски карго оператор проявява интерес да вземе на концесия летището в Пловдив, съобщи по време на парламентарния контрол министърът на транспорта Ивайло Московски.

Image_4786771_126„Очакваме скоро инвестиционното намерение, проявяват интерес компании и от региона, и от Китай, надявам се да е сериозен“, каза министърът.

Той отговори на въпрос на депутата от Патриотичния фронт Славчо Атанасов, който е бивш кмет на Пловдив, който изрази съжаление, че държавата се готви да предостави летището с чудесната му инфраструктура в частни ръце и така да се раздели с „кокошката, която снася златни яйца“. Атанасов заяви, че летището е било управлявано зле и през последните четири години е било превърнато в хранилка на определена партия, но концесионирането му не се подкрепяло от пловдивчани.

Московски отговори, че управлението на летището от голяма компания ще донесе много по-голяма добавена стойност и за града, и за местния бизнес, а държавата ще продължи да печели. Той подчерта, че планът на правителството е по тази схема да се привличат инвестиции в летищна и пристанищна инфраструктура, защото държавата няма собствени средства за това, не достигат и парите от европрограмите.

Leave a Comment