Службите за съвети в земеделието посрещат млади стопани

фермерНационалната служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще изготвя от днес безплатно проекти на млади стопани, които възнамеряват да кандидатстват по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“. Тя ще бъде отворена на Петровден, 29 юни, според индикативния график на ПРСР.

Експертите в НССЗ ще консултират фермерите за успешното реализиране на бизнес плана и развитието на стопанството. Ще изготвят безплатно бизнес план и заявление за кандидатстване, съгласно изискванията на ПРСР 20014-2020 г. и Наредбата за условията и реда за прилагане на подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“. През целия период на изпълнение на бизнес плана, стопаните ще могат да ползват консултациите на НССЗ в областта на растениевъдството, животновъдството и аграрната икономика.

В съобщението се припомня, че експертите от службата успешно са изготвили над 4 400 проекта на млади земеделски стопани по мярка 112 „Създаване стопанства на млади фермери“ в рамките на ПРСР 2007-2013 г. По различни мерки на предишната ПРСР специалистите са изработили над 16 800 проекта и заявления.

 

Leave a Comment