Президентът и министър Танева участват в розовия фестивал в Казанлък

Снимка на kazanlak.com

Снимка на kazanlak.com

Днес, 7 юни, е кулминацията на Фестивала на розата в Казанлък, който започна още преди около месец. За финала на празника в старопланинския град пристигат президентът Росен Плевнелиев, земеделският министър Десислава Танева и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

В 9.00 часа днес започва ритуалът „Розобер“ в розовите градини близо до Казанлък. От 10:00 часа е изложението на Фестивала на виното розе в народното читалище „Искра 1860″, а от 12:00 часа започва Празничното Карнавално шествие в центъра на Казанлък. Пак днес ще бъде и финалът на Международния фолклорен фестивал.

Една от най-големите атракции на седмицата на розата – карнавалното шествие, е в неделя от 12 часа по централния булевард „23-ти пехотен шипченски полк“. Закриването на празник на розата ще е в 19 часа на площада „Севтополис“ и в него ще участва Славка Калчева.

54 изби се борят за награди във фестивала на розето. В традиционния конкурс „Златен киликс“ се включват вина от всички области на България, а в журито, освен енолози и сомелиери, има също журналисти и дизайнери.

 

Leave a Comment