17 аграрни министри се срещат в София в края на юни

МЗХ кани организациите, които искат да присъстват на форума, да подадат предварителни заявки

ШератонНа 26 юни 2015 г. в Хотел София Балкан ще се състои Среща на министрите на земеделието на Китай и страните от Централна и Източна Европа, по време на която официално ще стартира дейността на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа, съобщава на интернет страницата си Министерството на земеделието и храните.

В същия ден и в рамките на тази среща от 14:30 до 16:30 часа, в зала Роял на София Хотел Балкан е предвидено провеждането на Земеделски и инвестиционен форум. МЗХ предлага на фирмите и организациите, които имат интерес към участие във форума, да попълнят предварителна заявка, която може да се изтегли от сайта на министерството. Тя трябва да се изпрати до 22 юни.

Форумът ще запознае присъстващите с Инициативата 16+1 и ще обясни ролята на България и новосъздадения Център за постигане на заложените цели. Мероприятието ще се проведе в три основни панели: Инициативата 16+1 и ролята на България за привличането на преки чуждестранни инвестиции в сектор земеделие; Приоритетни за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) инвестиционни проекти; Износ на земеделски стоки от ЦИЕ към Китай.

 

Leave a Comment