400 грама тротил пред животновъдна агенция

сигнал за бедствие в Пловдив - изчезнало детеВзрив с еквивалент 400 грама тротил е избухнал тази нощ пред сградата на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ). Случаят се разследва от СДВР. Сградата на Агенцията се намира на ул. „Бистришко шосе“ 26 в София.

Директорът на агенцията проф. Васил Николов, който е и преподавател в Аграрния университет, е убеден, че самоделното устройство не е свързано с дейността на ведомството. В помещенията няма нищо ценно, категоричен е той. На първия етаж се намира лаборатория, на втория – кабинети. Там се съхранява и документация за развъдните организации, която е публична.

Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството е изпълнителен орган в областта на животновъдството към министъра на земеделието и храните и го подпомага при провеждането на държавната политика в областта на развъдната дейност и управлението и съхраняването на генетичните ресурси. Агенцията участва в разработването на стратегия и политики в областта на съхраняването на националния генофонд, управлението на генетичните ресурси и репродуктивния процес в животновъдството.

 

Leave a Comment