1660 лв./ха за производителите на череши по директните плащания

Десислава Танева в Кюстендил

Производителите на череши ще получат над 1660 лв. на хектар според предварителните данни от кампанията за директните плащания. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на Празника на черешата в град Кюстендил, информираха от пресцентъра. Над 15% от производството на череши в България е точно в региона на Кюстендил.

Министърът на земеделието допълни, че по приключилата кампания за директни плащания са кандидатствали над 115 000 земеделски производители, от които 4 260 са кандидатствали за подкрепа на плодове. Декларирани са над 23 000 хектара череши.

Десислава Танева уточни, че се отчита  трайна тенденция на увеличаване на площите, заети с череши.

Тя отчете, че по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. в област Кюстендил има сключени 184 договора по три от мерките, по които можеха да кандидатстват производители на череши. Те са на общата стойност близо 5 млн. лв.  Десислава Танева  припомни, че срокът на Програмата няма да бъде удължен и апелира всички производители до 15 септември да приключат проектите си.

Земеделският министър призова малките производители да се сдружават, за да постигат по-добри пазарни условия за продукцията си.

3 Comments

  1. mfj,e/rje. каза:

    Производителите на череши ще получат над тар1660 лв. на хек .КАК така ? 26лв на дк по СЕП и за обвързана подкрепа 100лв това са 126лв на дк или 1260 лв. на хек .При това тия 100 лв само срещу фактури за доказан добив и тау дискриминация съществува само в този сектор ЗАЩО ЛИ?ПРЕСТАНЕТЕ С ТИЯ ЛЪЖИ НИМА СМЯТАТЕ ,ЧЕ НЯКОЙ ВИ ВЯРВА!

  2. Калоян каза:

    Интересно тези пари до чий човек на някого от МЗХ ще отидат…

  3. Земеделец каза:

    Танева е отговорна личност, но докато има хора, които я спъват отвътре, България ще губи.

Leave a Comment