Юли – горещо, с кратки силни бури и градушки

598-396-vremeto-goreshoМакар че ще започне като хладен, месец юли ще е горещ с дни, в които термометрите ще измерят над 40 градуса. В първите дни ще е предимно облачно, на места, главно в Западна България, ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

Постепенно повишаване на температурите и сухо, и предимно слънчево време, се очаква към края на седмицата, съобщиха от НИМХ-БАН. Тогава дневните стойности ще достигнат 28-29 до 33-34 градуса.

През втората десетдневка на месеца се прогнозира бързо затопляне на температурите, макар че са напълно възможни кратки летни бури с градушки към средата на юли.

В последните дни на месеца ще преобладават западни ветрове.

Средно месечните температури за юли 2015 се очаква да бъдат в рамките на 33-38 градуса, а най-ниските стойности може да достигнат 12-17 градуса.

Според дългосрочната прогноза валежите през месеца ще бъдат в нормата. Дъждовните дни през юли ще са три до пет. Валежите ще бъдат краткотрайни.

Хладно ще бъде времето днес, в последния ден на юни. Очакват се валежи от дъжд, главно в Западна и Централна България, като до обяд ще са по-слаби и на малко места, а в следобедните часове ще са по-интензивни, често придружени с гръмотевици. Повече слънчеви часове ще има над източните райони. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°.

Leave a Comment