Прекрасна като елф, Лив Тайлър стана на 38

Лив ТайлърАктрисата и модел Лив Тайлър е родена на 1 юли 1977 г., в Ню Йорк. Тайлър, често възхвалявана за своята красота и естествени актьорски умения, е може би най-известна с ролята си в трилогията „Властелинът на Пръстените“.

Лив израства в Портланд, Мейн, заедно с майка си – певицата и модел Бебе Буел. Като дете мисли, че рокерът Тод Ръндгрен  е нейният баща. Когато обаче среща вокалиста на Аеросмит – Стивън Тайлър, Лив забелязва огромна прилика между себе си и дъщерята на певеца – Миа. Когато пита майка си за приликата, тайната е разкрита – Стивън Тайлър е неиният биологичен баща. Буел признава, че причината за решението ѝ да скрие произхода на Лив е, че Стивън е бил силно пристрастен към наркотици в момента на раждането й. Въпреки всичко Тайлър продължава да поддържа близки отношения с Ръндгрен.

Като тийнейджърка Тайлър се премества в Ню Йорк, за да преследва кариера на модел. По-късно тя започва да се снима и получава първата си филмова роля в „Silent Fall“ (1994). Макар че филмът получава смесени отзиви, по това време Тайлър получава огромен тласък в кариерата с участието си в музикалния клип на Аеросмит към песента „Crazy“. Тайлър също се снима и в успешния филм „That Thing You Do“ (1996) с Том Ханкс, както и в „Армагедон“ (1998) с Брус Уилис и Бен Афлек.

Може би най-вълшебното изпълнение в кариерата ѝ досега е това на елфската принцеса Арвен  във „Властелинът на Пръстените“. Базирана на книгите на Толкин, трилогията става международен феномен с фенове по целия свят.

През 2003 г. Тайлър се жени за английския музикант Ройстън Лангдън. На следващата година, двойката приветства син на име Майло. В този период Тайлър страни от публичното внимание, като прекарва по-голямата част от времето си със семейството си. За съжаление, тя и Лангдън се разделят през 2008 година.

През 2014 г. Тайлър е романтично свързан с Дейв Гарднър – приятел на британската футболна звезда Дейвид Бекъм. През септември е обявено, че актрисата очаква второто си дете и на 11 февруари 2015 г. тя и Гарднър приветстват син.  За Гарднър това също е второ дете, като той има син от предишен брак.

Подготви: Даниела Вълева

Leave a Comment