Производителите на качествени плодове и зеленчуци получават още 6 лв./т

ябълки в кофиПроизводителите на качествени плодове и зеленчуци ще получат още почти 6 лева за тон продукция, произведена през 2014 г. Доплащането е по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произведени в България.

Това се вижда от заповедта на земеделския министър Десислава Танева, която е подписана на 1 юли и е публикувана в сайта на МЗХ днес.

В новата заповед министърът изменя ставката в предишната заповед от 17 февруари. В първия документ определения размер на субсидията бе  82,00 евро/тон (160,38 лева/тон). В последния, подписан преди три дни, помощта е увеличена на 85,02 евро/тон (166,28 лева/тон).

„Заповедта да се сведе до знанието на съответните длъжностни лица за сведение и изпълнение“, завършва нареждането.

През февруари тази година 2015 производители получиха 35 219 912 лв. за общо 219 770 тона ябълки, кайсии, череши, праскови, домати, краставици и пипер.

Прочети още: 1600 фермери са се отказали от субсидията за качествени плодове и зеленчуци

 

4 Comments

  1. mfj,e/rje. каза:

    Възстановете мярката за качествени плодове и зеленчуци. ТОВА БЕШЕ ЕДИНСТВЕНАТА РАБОТЕЩА СХЕМА В СЕКТОРА, КЪДЕТО ПАРИТЕ СТИГАХА ДО ПРОИЗВОДИТЕЛЯ!!! Една работеща схема за всички които произвеждат реално продукция.Сега какво сътворихте ?Орязахте парите до 100лв от дк без значение дали си изкарал 1500кг или си извадил фалшиви фактури за 500кг .Или някой е взел много пари да прокара тази ОБСЛУЖВАЩА НЯКОГО мярка, или сте незнаещи но и в двата случая ще страдат производителите.ИСТИНАТА Е ,ЧЕ СУБСИДИЯТА Е НАМАЛЕНА С ПОВЕЧЕ ОТ 100%. ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ПАК Е ПРИТИСНАТ И ПАК СМЕ ПРЕД ДИЛЕМАТА СЛЪНЧОГЛЕД ИЛИ ЗЕЛЕНЧУК.

  2. Емил каза:

    Тези 6 лв. пари ли са? И това на фона на всичките лъжи, че ще подпомагат младите фермери.

  3. Христо каза:

    Абеее прах в очите на фермерите хвърлят само. А същевременно по всякакви начини им се пречи и им се създават административни спънки.

  4. Мялко каза:

    Не ви ли е срам с тия мижави парици да лъжите народа?! Драги Грудев колко взимате вие от далаверки?

Leave a Comment