Стоилко Апостолов: Консултанти надуват проектите, за да вземат по-голям %

Стоилко Апостолов (вдясно)  Снимка на националната овцевъдна асоциация

Стоилко Апостолов (вдясно)
Снимка на националната овцевъдна асоциация

Прекалено много консултанти надуват проектите, за да получат повече средства. Техният хонорар представлява процент от общата инвестиционна стойност и затова консултантите залагат максимални мощности. Тези свои наблюдения представи пред БНР председателят на фондация Биоселена д-р Стоилко Апостолов. Днес в министерството на земеделието и храните ще има изложба на фермерски продукти от защитени зони в Западен и Централен Балкан. Храните са произведени от малки местни ферми и бизнеси, подпомогнати от българо-швейцарски проект „За Балкана и хората“, който има за цел да покаже нагледно, че и опазваната природа може да носи приходи за местните хора.

Фондация Биоселена подпомага семейните ферми като разработва проекти, свързани с технологията по създаване на готови продукти, предоставя и рецепти.

Вече 1000 производители в страната са регистрирани по Наредба 26, която дава възможност за директни продажби, поясни Стоилко Апостолов. Повечето предлагат яйца, мед и други, 15 правят млечни и месни продукти.

3 Comments

  1. Земеделец казва:

    В услуга на кой ли политик го правят?!

  2. Христо казва:

    Министър Грудев, но и любовницата му Цветомира Савова.

  3. Петя казва:

    Знае се от време оно, а и министър Грудев взима доста голям дял от тази схема.

Leave a Comment