Инспектори от Агенцията по храните бракуваха 4 кг храни по Черноморието

лодки на кея в АхтополКомандировани по Черноморието инспектори от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)  подпомагат от миналата седмица служителите в Областните дирекции по безопасност на храните в градовете Варна и Бургас при проверките в разгара на летния сезон.

От началото на юни инспекторите към Областните дирекции по безопасност на храните в Добрич, Варна и Бургас са проверили 231 заведения за обществено хранене, 151 обекти за търговия с храни, 93 временни и сезонни обекти и 44 предлагащи услугата  „all inclusive”.

Най-честите нарушения, на които инспекторите са попаднали, са липса на регистрация по смисъла на Закона за храните, пропуски при етикетировка на предлаганите храни, персонал без лични здравни карти, смесено съхранение на различни групи храни, несъответствия по сграден фонд и оборудвания. Резултатът е 39 Предписания, 8 Акта за установяване на административно нарушение и 4 кг бракувани храни. До този момент няма затворени търговски обекти, или такива с временно преустановена дейност, съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

Leave a Comment