Бащата на Фейсбук – Марк, се оказа българин

Гордея се с българското си потекло, заявява пред „Асошиейтед прес“ Зукърбърг

Гениалният Марк Зукърбърг се оказа българин. Е, добре де – една четвърт българин. Това разкрива вчера в пространно

Марк Зукърбърг

Ако живееше в България, Марк щеше да се казва Марко

интервю за „Асошиейтед прес“ самият баща на Фейсбук

Българското в Марк било по майчина линия. Неговият дядо Марко, на когото американецът е кръстен, емигрирал с параход от България през 40-те години на  миналия век. Той бил от заможно семейство, което се уплашило от репресиите срещу богатите след 9 септември 1944 г. и решило да напусна родината.

Бабата не успяла да избяга заедно със съпруга си Марко и нейната по-сетнешна съдба в България остава неясна.

В интервюто си Зукърбърг, който е най-младият милиардер в света, споделя още, че се гордее със своя български произход и е добре запознат с историята на прабългарите, сочени за първите европейци.

4 Comments

  1. Тодорова каза:

    ТОВА ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА СЪЗДАТЕЛЯ НА ФЕЙСБУК!
    Зукърбърг е роден в Уайт Плейнс, Ню Йорк. Родителите му са Карън — психиатър, и Едуард — зъболекар. Марк и трите му сестри Ранди, Дона и Ариел са отгледани в Добс Фери, Ню Йорк. Той е евреин, въпреки че характеризира сам себе си като атеист.
    Ако имаше и грам истина в публикацията, щях да съм горда. Не разбирам , защо трябва да се пишат глупости. В този ред на мисли направих собствено проучване и стигнах до извода, че Барак Обама също е с БГ корени и е кръстен на цялата прабабина бългадска фамилия БАРАКОВИ. Ха ха ха и това ако не е новина!

  2. Ангел каза:

    Първо априлска шега :)))) Евреин е, не Ганьо

  3. Стефка Стефанова каза:

    Крайно време е да се разбере,че БЪЛГАРИТЕ са пръснати по света ,за да облагородят загиващото човечество.Дарени с Божествени възможности и талант,те се доказват навсякъде по света.

    • Васил Тодоров каза:

      Като цяло е верно, но конкретната новина е първоаприлска шега. И аз съжалявам!

Leave a Comment