Най-високият кандидатстудентски бал в АУ е за специалност „Растителна защита“

гости на церемонията в АУНай-високият кандидатстудентски бал за 2015 г. в Аграрния университет е за специалността „Растителна защита“. Той е постигнат от момиче и е 23.52 при максимален 24, съобщи пред АгроПловдив доц. д-р Боряна Иванова, директор на Учебно-информационния център в университета. При мъжете максималният бал за същата специалност е 22.86.

70 първокурсници ще бъдат приети тази година в „Растителна защита“, всички те влизат с изпитен предмет биология. Въпреки че АУ допуска прием и с оценка от Езикова култура, кандидатите с биология са с предимство.

Най-ниският бал при „Растителна защита“ е паднал до 14.29 за жени и 15.42 за мъже.

 

Вторият максимален бал е установен за „Аграрна икономика“. Той е 22.50 за жени и 22.44 за мъже. Минималният е стигнал 17.48 за жени и 16.12 за мъже. Първокурсниците по тази специалност ще са 30.

„Силна конкуренция отчитаме и за „Полевъдство“, където ще бъдат приети 80 студенти“, допълни доц. Иванова. Максималният сбор при тази специалност е 23.38 при жените и 22.63 при мъжете. Само един кандидат с български език е успял да пробие.

От днес започна записването на кандидат-студентите, то ще продължи до 11 юли. „Още преди началото на работния ден имахме опашка от младежи, които бързаха да се впишат“, каза доц. Иванова.

Leave a Comment