Неръждаеми съдове за вино се продават вече онлайн от най-големия БГ производител

Покупките на винарски пособия растат, защото повече българи искат сами да си произведат напитките, обясняват от ТМ ИНОКС

Най-големият български производител на неръждаеми съдове за вино – „Томика метал“ в Пловдив отвори електронен магазин за продажби на продуктите си. Посетителите на www.shop.tminox.bg могат да изберат необходимите продукти, „да ги натоварят“ във виртуалната количка и да ги платят, когато куриерската служба им ги достави, обясни Иван Божанов, специалист по продажбите в търговската фирма на производителя ТМ ИНОКС.

Иван Божанов показва най-продаваните неръждаем съдове

Иван Божанов показва най-продаваните неръждаем съдове

Цените в електронния и във физическия магазин са едни и същи,

уточни той. Пазаруването през интернет пести време, а услугата за доставка на посочен адрес се заплаща на куриерската служба по договорени преференциални цени. Сроковете за получаване на поръчката са от един до три работни дни.

Все повече българи искат да правят собствено вино и за целта имат нужда от удобен и сигурен инструментариум. Прави впечатление, че хората не чакат да започне гроздобера, а още отсега се оборудват със съдове за ферментация и съхранение, с гроздомелачки, преси, а също и с пълначни машини, затапвачки и други ценни пособия, разказват от „Томика метал“.

Най-продаваните неръждаеми съдове,

произведени от качествена финландска стомана, са с вместимост от 235 и 315 литра, са наблюденията на Божанов. Заводът произвежда общо 13 модела – от 90 до 1680 литра, като последните се поръчват от малки винарски изби за направата на лимитирани серии вино.  Повечето клиенти са любители винари, които могат да избират между различни екстри към съдовете – топлообменен панел за охлаждане и загряване, термометър, отцеждащ цилиндър, перфориран капак за така наречената ферментация с потопена шапка и т.н. (повече за съдовете вижте ТУК).

Преди да се стигне до използването на стоманените обеми, майсторът винар има да върши важни неща с гроздомелачката. ТМ ИНОКС предлага пет модела. Всички те са италианско производство и имат различен капацитет. Най-скъпият вариант е направен от неръждаема стомана, другите са прахово боядисани.

Ръчната гроздомелачка е най-евтина
Ръчната гроздомелачка е удобна и ефективна

Ръчната гроздомелачка е удобна и ефективна

– 378 лв. Оттам нататък цената на мелачките с мотор расте, според обема на работа, която могат да свършат за един час. Най-малките смилат 1-1.2 т, а най-мощните – 2-2.3 тона. При някои модели има вградена помпа за транспортиране на гроздовата каша направо в неръждаемия съд.

Отново италианска е и пресата с тресчотков механизъм, която изстисква сока от смляното грозде или от джибрите, след като е преминала ферментацията.

За майсторите, които обичат да работят удобно и елегантно, от ТМ ИНОКС препоръчват пълначната машина за бутилиране на вино, която действа на гравитачен принцип. А също и затапачката, която свива корка и поставя без усилие тапата в гърлото на бутилката.

Хубавото на уредите на „Томика метал“ за домашните майстори винари е, че могат да се видят в доста магазини из страната.

Фирмата е сключила дистрибуторски договори

с търговците „Мосю Бриколаж“, „Практис“, „Багира“, „Коледжиков“, „Златна бъчва“, „Дикар консулт“, „Алголекс“, „Дионис Елена”, „Фланкер Медия”, „Виликом”, „Севар”, „Марктрейд”, „Рота трейд”. Освен онлайн и чрез изброените търговски вериги, пособията могат да се закупят още от магазините на ТМ ИНОКС в Пловдив и в Свищов.

За контакти с ТМ ИНОКС ЕООД:

Пловдив, ул. „Брезовско шосе“ №176, тел. 032/ 90 10 24, факс 032/90 10 61, e-mail mc@tminox.com, website www.shop.tminox.com

1 Comment

  1. Димитър Ангелов каза:

    имате ли в София нещо като депо или магазин искам да си взема съд за ферментация 90 или 100литра от тези които са показани , аз живея в София….орентирайте ме моля…

Leave a Comment