Ново електронно тържище Gradinaria-bg среща производители и търговци

„Градинария“ е създадена е по идея на Съюза на градинарите и е място за среща на производители с търговци и преработватели
Компютърна снимка на сайта за електронна търговия "Градинария"

Компютърна снимка на сайта за електронна търговия „Градинария“

Днес в 11 часа земеделският министър Десислава Танева ще участва в представянето на електронното тържище Gradinaria-bg.com в София. То е създадено по идея на Националния съюз на градинарите в България и всъщност вече действа.

„Към края на юни електронният пазар беше наличен в интернет“, съобщи пред АгроПловдив Мариана Милтенова от УС на Съюза на градинарите. „Към момента потребителите са около 20, но техният брой непрекъснато расте.“

„Търговският сайт е място за среща на производители на плодове и зеленчуци, от една страна, и търговци и преработватели – от друга. В него може да се регистрира и участва всеки, независимо от това дали е член на съюза или не е. Както се вижда от офертите, производителите предлагат големи количества от порядъка на стотици хиляди килограма стока, така че въобще не можем да говорим за търговия на дребно“, добави Милтенова.

Сделките и доставките стават според договорките между двете страни.

За да стане участник в електронното тържище, производителят или търговецът трябва да се регистрират, което е безплатно.

В „Градинария“ е предоставена таблична информация и за средните цени на плодовете и зеленчуците на три национални тържища.

Целта, поставена в проекта за електронния пазар „Модерна търговия“, е да се намали вносът, да се открият нови работни места, да има пряка връзка между стопанството и пазара.

1 Comment

  1. Юлиян каза:

    vreme be6e

Leave a Comment