2000 лева за Великден в Йерусалим

Някои туроператори са комбинирали пътуването до Израел с Йордания и таках са оскъпили екскурзията с 500 лева

Около 2000 лева струва преживяването да празнуваш Великден в Йерусалим. Доскоро малко туроператори предлагаха тази екскурзия, но в момента поне 7-8 имат оферти за екскурзия до Светите места. Забележително е, че всички групи тръгват на една дата – 29 април и задължително кацат на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив. С малки изключения се връщат също заедно – на 6 май.

Двама туроператори са избрали да съчетаят Израел и Йордания специално за Великденските празници, което оскъпява екскурзията с около 500 лева, без да броим таксите за доплащания, които не са включени в първоначалната цена.

еврейски свещеник

За юдаистите и техните свещеници равини Христос е само един от многото пророци на Божия народ

Най-често предложенията са за 8-дневна екскурзия със 7 нощувки. ниската цена е 1248 лева за човек, високата 1720 лева. Тя включва самолетни билети, нощувки, закуска и вечеря, трансфери и някои турове. Но извън нея се доплащат летищна такса от 128 евро, бакшиши за екскурзовод и шофьор – по 5 долара на ден, „горивна такса“ от 40 евро и други. Специално за комбинацията Израел и Йордания, сумите в плюс са доста повече. Например входно-изходната каса на границата е 50 евро, а за древния град Петра е 78 евро.

Туроператорите са се постарали да направят програмата така, че групите да могат да си вземат „свещения огън“, който пламва в 13.00 часа на 4 май. Обиколките включват посещения на Кана Галилейска – мястото, където Иисус Христос е извършил първото чудо – превърнал е водата във вино, Табха – хълмът, на който е нахранил 5000 души с 5 хляба, Капернаум, където е живял в къщата на апостол Петър, Гетсиманската градина, реката на кръщението Йордан, Мъртво море и т.н.

Накрая туристите получават и сертификат, че са станали хаджии.

 

Leave a Comment