ЕВН спира тока на ВиК Стамболово заради неплатени сметки

ЕВНВ понеделник, 3 август, ЕВН България ще пристъпи към частично ограничение на електрозахранването за помпена станция на общинското дружество ВиК Стамболово. Причината е в неплатени задължения за консумирана електроенергия от водното дружество на стойност над 320 000 лв. Сумата е натрупана през периода август 2010 – август 2014 г.

От ЕВН уточняват, че пристъпват към тази мярка след множество неуспешни преговори с ВиК Стамболово. Имало е отсрочване на фактури и подписване на спогодби, които не са се изпълнявали от общинското водно дружество.

Предвид летния сезон и с цел да намали максимално ефекта върху водоснабдяването за селата Долно поле, Жълти бряг, Силен, Долно Черковище, Войводенец, Воденци, Пътниково и Стамболово, ЕВН България ще преустанови електрозахранването към помпената станция само частично. За целта дружеството ще следва график за ограничаване в определени дни от август. Графикът ще позволи на помпената станция да подава необходимите количества вода към захранващата система за населените места. Графикът е изпратен с писмо от 21.07.2015 г. на ВиК Стамболово, община Стамболово, областна администрация Хасково и до Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 

Leave a Comment