А. Вукодинов: Не, не сме удовлетворени! Контрабандата на горива не е при зърнопроизводителите

Ангел Вукодинов

Ангел Вукодинов

„Не сме удовлетворени от лансираните вчера промени в наредба Н-18. Всъщност, промени няма, всичко е според закона“, заяви пред АгроПловдив Ангел Вукодинов, който е член на Контролния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Прочети още: Фермери с мобилни цистерни за горива няма да монтират нивомери

Той посочи, че за зърнопроизводителите, които разполагат със стационарни съдове за горива, ситуацията въобще не е променена. Освен това за разлика от финансовото министерство и НАП, браншът прави разлика между мобилни цистерни и мобилни резервоари, и понятията за двете трябва да се конкретизират в нормативите. Доста от зърнопроизводителите имат мобилни резервоари, които обаче са закрепени трайно върху фундаменти.

„В началото на септември ще се съберем, за да вземем отговорно решение от името на целия бранш. Очаквам, че ще бъде затвърдена позицията да не се монтират нивомери и фискални устройства. На нашия най-важен въпрос все още нямаме отговор. А той е как нивомерите, които се изискват от зърнопроизводителите, ще ограничат контрабандата, след като тя се извършва на други територии, в други води и с други обеми“, попита Ангел Вукодинов.

Leave a Comment