Цветан Цветанов да бъде разследван и изваден от ГЕРБ, поискаха 4 партии

А дали някой не подслушва мен и Бойко Борисов, притесни се бившият вътрешен министър
Сергей Станишев

А дали няма срастване между ГЕРБ и политическото ръководство на МВР, попита Станишев днес

Цветан Цветанов да напусне предизборния щаб на ГЕРБ, да бъде изваден от изборните листи на партия и да напусне политиката. Това поискаха БСП, ДПС, „Атака“ и ДСБ днес след пресконференцията на главния прокурор Сотир Цацаров. На нея той обяви, че са налице липса на контрол и предпоставки за злоупотреби при използването на системите за подслушване в МВР.

От ДПС отидоха и по-надалеч в исканията си. Председателят Лютви Местан призова Цацаров да прояви смелост и да заведе досъдебно производство срещу Цветан Цветанов. Той предположи, че ако Бойко Борисов не снеме доверието си от заместник-председателя на партията, значи е в тежка зависимост от него.

От ГЕРБ застанаха твърдо зад Цветанов и обвиниха политическите си противници, че правят манипулативни коментари на изнесеното днес от главния прокурор. Беше обяснено, че отстранените днес от работа Сергей Кацаров, който е директорът на дирекция СДОТО и началникът на отдел в дирекцията Радко Димитров, са назначени от Михаил Миков, когато беше министър на вътрешните работи. Срещу двамата е започнало и досъдебно производство.

„Започвам да се притеснявам дали в момента, в който съм напуснал поста на министър на вътрешните работи, заедно с бившия министър-председател Бойко Борисов не сме подложени на незаконно подслушване, което би могло да бъде осъществено точно по време на кампанията. Това каза Цветан Цветанов в Елин Пелин, цитиран от агенция „Фокус“.

Leave a Comment