Властта вкупом се мести в Пловдив за откриването на „Колодрума“

КолодрумаВластта на страната вкупом се мести в Пловдив, за да присъства на откриването на многофункционалната спортна зала „Колодрума“. Събитието, което ще започне официално в 18:30 часа, ще се излъчва както по Канал 1 на БНТ, така и по спортния канал на националната телевизия. Освен от премиера Бойко Борисов, от министри и депутати, откриването на спортната зала ще бъде почетено и от световноизвестната пловдивска тройка в спорта – Стефка Костадинова, Христо Стоичков и Йордан Йовчев. Пловдивската опера и дует „Ритон“ са част от богатата музикална програма, съпровождаща събитието.

Спортното съоръжение ще изпълнява функцията едновременно на покрит колодрум, спортна зала, концертна зала и място за множество социални прояви и мероприятия. В момента това е единственият покрит колодрум в България и един от най-модерните в Югоизточна Европа.

Колодрума вътре

Колодрумът е вкопано на 9 метра под земята и е със застроена площ от 27 019 кв. м. и с РЗП от 37 хил. кв.м. Залата е с комбинирано игрище за 22 вида спорт, над него е разположена и колоездачната писта, която е с олимпийски размери и с настилка от Сибирска лиственица, внесена от Финландия.

Залата разполага с 6200 седящи места, от тях 4600 постоянни и 1600 телескопични седалки монтирани на допълнителни подвижни трибуни. С правостоящите места максималния капацитет на залата достига 8 000.

Спортното съоръжение е оборудвано с изключително добра озвучителна система, с два екрана с големина 8 на 6 метра, а отоплителната и охлаждащата системи са монтирани под седалките и са разделени на отделни сектори. „Колодрума“ е абонат на ЕВН Топлофикация, която през зимата ще отопля сградата, а през лятото ще я охлажда.

Строителството на съоръжението е струвало 49.5 млн. лв, съобщи тази седмица кметът на Пловдив Иван Тотев.

Прочети още: Строителството на Колодрума в Пловдив е струвало 727 евро/кв. м.

 

 

Leave a Comment