Кланица и ферма за свине ще изграждат в Костиево и Стамболийски

прасе1Инвестиционно предложение за изграждане на кланица за свине майки и дребни преживни животни на фирма „Морава енерджи“ЕООД. Предприятието ще се изгражда в село Костиево, община Марица ще е с капацитет от 25 тона трупно месо на ден. Инвеститор е едноличният собственик Десислава Танчева.

В същото време процедурата по получаване на разрешително за изграждане на свинеферма в град Стамболийски напредва. Регистрираната в Пловдив фирма „Литберг“ ООД има намерение да отглежда 600 броя свине майки в имот с обща площ 16,067 дка. Бъдещата ферма ще се състои от сграда за „опрасване и бременни свине-майки“, сграда за „подрастване“, за „угояване“ и т.н. общо 8 постройки в това число склад и административна сграда.

Торовата маса ще се събира в изолирано торохранилище с непропускливи под и стени до превръщането и в тор, подходяща за наторяване на земеделски земи, се посочва в инвестиционното предложение.

„Литберг“ООД е регистрирана с капитал от 40 лева. Съдружници в нея са Атанас Бочев, Бисер Татаров, Стефан Дичев и Илия Атанасов.

 

Leave a Comment