Улични зарядни станции за телефони и лаптопи показват на Есенния панаир

Соларни панели на Есенния панаир в ПловдивУлични зарядни станции със соларни панели ще бъдат показани на тазгодишния Международен технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври. Станциите ще се използват за безплатно зареждане на мобилни телефони, таблети и лаптопи. Устройството бързо навлиза по улиците на големите градове в Европа и САЩ, а вече е достъпно и у нас. То е част от иновациите в специализираната изложба за енергетика и екология „Енеко“.  Фотоволтаични панели правят ток от слънцето и го съхраняват във вътрешна батерия, затова не е необходимо свързване чрез кабел към електромрежата.

На същия принцип работят и сгъваемите електрически скутери със соларно зареждане, които ще представи компания от Китайско Тайпе. Екологичното превозно средство, което  съчетава удобствата на велосипед и мотопед, все още е рядкост в България.

Освен „Енеко“, в рамките на Международния технически панаир са включени още девет специализирани изложби:   „Автосвят“, „Акватех“ (за технологии и управление на водите), „Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника),  „Инфотех“ (за информационни технологии), „Интермин експо“ (за минна промишленост), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии) и „Химия“.

Очаква се близо 50 000 посетители от страната и Европа да разгледат експозициите на изложители от над 35 държави в Международен панаир Пловдив.

Leave a Comment