„Газпром“ в Пловдив! 6 бензиностанции вече зареждат автомобили

Обектите са собственост на „Емко-М“, доскоро те оперираха под марката „Шел“
За 5 са подписани 10-годишни договори за фрайчайзинг, шестата бензиностанция на „Карловско шосе“ е продадена на „НИС Петрол“
НИС Петрол в Пловдив

Бензиностанцията в подножието на Джендем тепе вече е пребоядисана в бяло

Руската мегакомпания „Газпром“ вече прави обороти в Пловдив. Шест бензиностанции, в които съвсем доскоро оперираше „Шел“, свалиха отличителните знаци и цветове на предишния наемател и започнаха да се пребоядисват. Въпреки текущите преобразования, работата в тях не е спряла, те продължават да обслужват клиенти. У нас „Газпром“ влезе в пазара на дребно с горива с дъщерната си фирма „НИС Петрол“ЕООД още през 2011 г. Тя пък е контролирана от сръбското дружество на „Газпром“ – „Нафтена индустрия Сърбия“АД.

До момента „НИС Петрол“ е сключила договори за около 50 бензиностанции в страната. Плановете ѝ са до края на годината те да станат 70, според неофициални данни.

Пловдивските бензиностанции са собственост на „Емко-М“ООД, фирма, в която са съдружници Кольо Паничарски и Емил Мирчев. Преди десетина година марката „Емко-М“ изчезна от града, тъй като собствениците подписаха договор за фрайчайзинг с „Шел“.

„НИС петрол“ ЕООД е в преговори с „Емко-М“ още от началото на миналата година. Пловдивското дружество най-напред продаде обекта си при изхода на Пловдив на „Карловско шосе“ в края на миналата година. В началото на 2013 г. съдружниците са се съгласили да подпишат нов договор за фрайчайзинг с руснаците за останалите 5 бензиностанции в Пловдив.

За „Agroplovdiv.bg“ бе съобщено, че всички служители в бензиностанциите ще запазят работните си места при досегашните условия.

Източник, поискал анонимност уточни, че финансовите параметри в новия фрайчайзингов 10-годишен договор с „НИС Петрол“ били значително по-добри от това, което предложили от „Шел“.

Брандът на руското дружество е с цветовете на руското знаме – бяло, синьо и червено. Предполага се, че когато ремонтите в  Пловдив приключат, новите стари бензиностанции ще са с тези цветове.

Комисията за защита на конкуренцията разреши на „НИС Петрол“ няколко придобивания, с което отвърза ръцете на търговското дружество. През миналата година то стана собственик и на половината от склада на “Газтрейд” в Костинброд, с което обезпечи логистиката си.

НИС Петрол в Пловдив

Тези дни бяха поставени и табели, че обектите са на „Газпром“

Leave a Comment