Кметът на Русе вижда името на Десислава Танева със златни букви

подписване на договор за лесопарк ЛипникКметът на Русе Пламен Стоилов заяви, че името на земеделският министър Десислава Танева ще бъде написано в историята със златни букви като човек, сбъднал мечтата на русенци. Повод за това изявление днес стана подписването на договор за замяна на лесопарк „Липник“. Благодарение на министър Танева, „сагата“ със замяната на горските територии, продължила 15 години, вече е решена.

Съгласно документа държавата, представлявана от Министерство на земеделието и храните, прехвърля на общината правото на собственост върху 2223 дка горски територии. В замяна министерството получава 3866 дка. Министър Танева заяви, че с подписването на договора се финализира задача, която тя и екипът й са поели в края на миналата година пред кмета. Десислава Танева сподели, че след редица административни процедури и решение на Министерски съвет, замяната вече е факт.

„Министерството винаги е готово за открит диалог с местната власт и браншовите земеделски организации. Успехът се крие в диалога, независимо за какви власти става въпрос“, каза убедено министър Танева. Тя допълни, че благодарение на инициативността на кмета на Русе, жителите ще имат нови паркове за отдих.

Замяната ще даде възможност за обновяването на парка в инфраструктурно отношение и превръщането на територията в още по-посещавано и любимо място за русенци и гостите на града. Очаква се през 2017 г. парковете в Русе да влязат в режим на реконструкция и изграждане на зоокът.

Прочети още: Танева заменя най-големия парк в страната – „Липник“ край Русе

 

 

 

Leave a Comment