80% от полицаите в Първомай се занимавали със земеделие и друго през работно време

полиция80% от полицейския състав в Първомай в работното си време се е занимавал с частна стопанска дейност и търговия, както и с отглеждане на земеделска продукция или дърводелски услуги. Това съобщи днес на пресконференция по повод вчерашния арест на началниците на полицейските управление в Първомай и Асеновград окръжният прокурор Румен Попов. Васил Налбантов и Димчо Темелков бяха задържани за 24 часа вчера сутринта. Тепърва прокуратурата ще решава дали да удължи срока до 72 часа. Вчера са били арестувани общо 15 души от двете управления. Обвинения са повдигнати на още трима полицейски служители – двама от Асеновград и един от Първомай,

Почти всички полицейски служители в Първомай са зареждали с горива на версия или редовно не са си плащали сметките в заведенията.

И в двете полицейски управления масово не се е работело по жалби на граждани и са прикривани извършители на престъпления, заявиха от прокуратурата. В Първомай например заради незавеждане на жалба за кражба на коне се е стигнало до убийство. Подалите сигнала пребили до смърт крадеца, тъй като, по думите им, полицията не си в свършила работата. Споменат беше и друг случай, при който е била прекратена преписка срещу бизнесмен от Първомай, който сега се разследва за кражбата на инертни материали на стойност 2 млн. лева.

 

В Асеновград е констатиран огромен брой жалби, заведени при дежурния в управлението, които изобщо не са били придвижвани. Главният секретар на МВР Георги Костов подчерта, че установеното като практики в двете полицейски управления е меко казано обезпокоително.

 

Leave a Comment