Какъв знак е да завършиш с 5.55, когато пишеш „растениевъдство“ с три правописни грешки?

Надя Петрова

Автор: Надя Петрова

Какъв ли знак е цял випуск студенти от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) в Пловдив да завършат със среден успехОтличен 5.55„? (Виж тук)

И това се случва в годините, когато първата лекция на професорите започва с искреното обръщение към студентите, че те са всъщност скритата младежка безработица в страната.

Когато повечето български ВУЗ приемат студенти с оценки от матурата. А когато и с 3:00 не не се запълни броят, са готови да вкарат през задната врата куцо и сакато.

 

Когато в университетите гледат към студентите не като към бъдещи специалисти, а като към 2-3 хиляди лева приход.

Когато студентите се теглят към следващия курс със спасително въже, в което тегленият с нищо не помага. И се влачи, и се влачи.

Когато преподавателите се хващат за главата и се чудят дали пък не са в Алиса в страната на чудесата, защото например студентът пише думата „растениевъдство“ с три правописни грешки. От което въобще не му пука, тъй като владеенето на граматиката не е нито шик, нито извор на богатство. А е нещо като спам.

Когато работодателите си казват, че младите хора с дипломи са по-ненадеждни от служителя със средно образование, който може да свърши работата на висшиста с вързани очи. Да е жив и здрав!

Когато професорите и доцентите настървено се роят като пчели, но вместо царици – майки, се прераждат в търтеи.

 

Когато …

Та, какъв ли знак е студентите да имат среден успех 5.55? На финансов език това е болезнена, драматична инфлация. А на образователен, това е просто „Отличен“. Браво!

 

Leave a Comment