Икономистът, юристът и полицаят Георги Тахов начело на НАП-Пловдив

НАП-Пловдив

НАП-Пловдив вече е с официален нов шеф

Икономистът, юристът и полицаят Георги Тахов е избран за териториален директор на НАП Пловдив. Той спечели поста в надпревара с още трима кандидати – Веселин Милев, Надя Иванова и Димка Нейкова. От февруари Тахов бе назначен за и.д. териториален директор до провеждането на конкурса. Тогава Тахов зае мястото на предишния шеф Николай Брънчев, на когото ДАНС не гласува доверие да  оперира с документи, които представляват данъчна тайна.

Георги Тахов е на 42 г. и има впечатляващ образователен ценз. Той е завършил три магистратури – по икономика в Стопанската академия „Димитър Ценов”, по право във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий” и по национална сигурност в Полицейска академия „Симеоново“. Една година е специализирал в Международния университет за чуждестранни студенти в град Пасау, Германия. Семеен с две деца.

В системата на данъчна администрация е от 1996 година, като освен професионален, има и сериозен управленски опит. Работил е като директор на ТД на НАП Пазарджик, заместник директор на ТД на НАП Пловдив, а от юни 2011 година до момента беше заместник директор на ТД на НАП София.

Като директор на териториалната дирекция в Пловдив, под ръководството на Георги Тахов ще бъдат шест офиса на НАП в Южна България – Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Като негови заместници остават Сергей Маринов и Стела Петкова.

Leave a Comment