Любо Ганев на 50 г.: Колкото висок, толкова и успял

Любо ГаневДнес най-високият бизнесмен в страната – Любомир Ганев, празнува 50-и рожден ден. Известно е, че е поканил най-известните хора в страната в хотел „Балкан“ в София. Преди броени дни стана ясно, че се е отказал да оглави волейболната федерация. Не било време…

От почти 10 години насам в край на септември забележителната му фигура може да се види по алеите на Есенния технически панаир в Пловдив, където той е редовен изложител на оборудване за метан станции. Така беше и тази година. Гостите на панаира неизменно отбелязват един факт: този мъж е колкото висок, толкова и усмихнат.

Макар ръстът му да отвлича вниманието, трябва да се признае, че Любо Ганев е всъщност доста успял човек. И като волейболист, и като мениджър, и като шоумен. Жълтите медии го държат под око, но досега той не е дал признаци, че се сърди. Дори обратно – сам дава храна на гладните за клюки с изявления от сорта: „Харесвам дребнички жени и много мразя магданоз.“ Разведен е отдавна, но се радва на двамата си сина Евтим и Любо.

Параметрите му са: 2.10 м височина, тегло 170 кг, измерена скорост на сервиса му – 130 км/ч.

Като волейболист, роденият в Русе мъжага постига кариера-мечта. В мъжкия национален волейболен отбор е от 1985 до 1998 година. Носител е на бронзов медал от световното първенство във Франция през 1986 г. От 1991 г. играе за италиански отбори – „Алпитур“, „Агридженто“, „Сполето“ и „Фано“. През последната си година като активен състезател участва в гръцкия „Арис“, с който става шампион. През 1998 г. прекратява спортната си кариера и се насочва към бизнеса. А успоредно с бизнеса се изявява и като шоумен.

Първите си стъпки в бизнеса Любо Ганев прави в Италия. Докато играе там, му предлагат да стане рекламно лице на японската фирма за спортна екипировка Асикс. По-късно става представител на фирмата за България, но назначеният от него управител бяга зад граница с парите, предвидени за развитието на бизнеса, и Любо Ганев поверява проекта на свои приятели. Известно време след това волейболистът търгува с облекла за гиганти, като създава специализирани магазини „XXL”. Бил е представител и на Джимока за България.

През 2004 г. с фирмата си Ремикс България става представител на няколко италиански фирми, специализирани в използването на газа метан за автомобилно гориво, сред които и компания за производство на компресорни станции. Извършва монтаж на станции за метан в България, зарежда автомобили, осигурява гаранционна и следгаранционна поддръжка.

Към момента в страната има 38 метанстанции, които са собственост на „Ремикс България“ООД. Те са почти една трета от всички обекти в страната. В дружеството Любо Ганев е съдружник със сина си Евтим Ганев, а по-големият дял е на таткото.

През 2010 г. Любо Ганев започва да внася автобуси, камиони, сметопочистваща техника, които работят на метан, и е представител на 15 италиански фирми (всички свързани с метана) за България, Македония, Косово, Албания, Черна гора, Сърбия, Румъния, Гърция. Твърди, че около 80% от леките автомобили на метан са с уредби, доставени от него, и планира да пуска нови станции за зареждане с метан. От декември 2012 г. Ганев си връща позицията на представител за България на Асикс и започва да осигурява екипи на националните отбори по тенис и лека атлетика.

Още като волейболист в Италия, Любо Ганев води в продължение на две години телевизионно шоу в Торино. В България става водещ на предаването „Формула+“ по бТВ, снима се в клипове на известни певици. Често е жури в различни конкурси за „Мис“. Участва във ВИП брадър 3, както и благотворително – в шоуто Стани богат. Снима се в комедията Испанска муха през 1997 г. През 2005 г. Любо партнира на Долф Лундгрен в екшъна „Механикът“, сниман в България, където се превъплъщава в ролята на руски мафиот.

 

Leave a Comment