Ще изнасяме за Япония птиче месо и гъши дроб

Патици мюлари

Патици мюлари

Япония е одобрила процедурата за внос на българско птиче месо и гъши дроб, с което вече допуска нашите продукти до местния пазар, стана ясно от изказване на заместник-министъра на икономиката Любен Петров при откриването на българо-японски бизнес форум.

 

У нас повече се прилага производството на патешки дроб, който често заминава за Франция под името „гъши“. Най-известният производител на този птичи тлъст дроб е кланицата в Брезово, област Пловдив, която е заобиколена от множество ферми за патици в околните села. Собственик на предприятието „Брезово“АД е френската компания „Юралис Гастрономи“.

„Брезово“АД е записано в Търговския регистър като производител на патешки дроб и месо, на еднодневни патета и на фураж.

Според Любен Петров в момента тече друга процедура за разрешаването на износ на българско свинско месо към Япония. Във форума, който се проведе в София вчера участваха над 50 български и японски компании.

Прочети още: Френска находчивост в Брезово: Да спечелиш от перушина почти 1 милион

 

Leave a Comment