Животновъдът и председател на сдружение Пенко Налбантов стана кмет

На балотаж за управлението на Първомай отива един от собствениците на оранжерии „Грийнс“
Пенко Налбантов

Пенко Налбантов

Животновъдът Пенко Налбантов, който е и председател на сдружението „Тракия милк“, бе избран безапелационно за кмет на село Поройна, община Първомай в Пловдивска област. Въпреки че предизборната му агитация е започнала едва преди два месеца, Пенко надви тримата си конкуренти от раз без да му трепне окото. 60 на сто от жителите на селото са дали подкрепата си за него. На второ място, но далече назад, е останал кандидатът на ГЕРБ Панайот Начков. Пенко е подкрепен от БСП.

Пенко Налбантов, който е приятел на АгроПловдив, разказа, че най-напред ще се заеме с хигиената в селото. „Черниците растат по тротоарите, хората не могат да ги ползват“, обясни той. Подобряването на осветлението също е сред бъдещите задачи. Най-голямото предизвикателство обаче ще е да ремонтира основно моста на река Тополница, където всъщност е и входът към Поройна.

Пенко Налбантов отглежда сто млечни крави. Заради предстоящата обществена ангажираност, той смята да назначи управител на фермата. Животновъдът предположи, че ще може да продължи да управлява сдружението, но ако му е трудно да съвместява кметската с организационната работа на „Тракия милк“, ще поиска някой от петте члена на УС да го замени.

Тази неделя на балотаж при избора на общински кмет на Първомай ще отидат досегашният кмет Ангел Папазов от социалдемократическата партия и Христо Вълчев от ГЕРБ. Оказа се, че адвокатът на свободна практика Вълчев също е ангажиран със земеделието. Той, заедно с брат си Николай Вълчев, държат общо 50% в „Грийнс„ООД, което притежава най-големите оранжерии в Първомайско. Другите 50 на сто са на управителя Йордан Балабанов.

 

Leave a Comment