Цените за ток на битови клиенти се запазват, на фирми намалят с 2.2%

14037Цените на електроенергията за битови клиенти се запазват за битови клиенти в Югоизточна България , присъединени към мрежата за ниско напрежение, информират от „ЕВН България“, като посочват решение от 1 ноември на Комисията по енергийно и водно регулиране. Непроменени остават цените на електрическата енергия за продажба на битови и небитови клиенти, присъединени към мрежа “ниско” напрежение и цени за пренос и достъп до електроразпределителната мрежа.

Според решението на комисията крайните цени с ДДС за битови клиенти в Югоизточна България са:

  • Дневна тарифа 0,20492 лв. (с ДДС) / кВтч.
  • Нощна тарифа 0,11639 лв. (с ДДС) / кВтч.

В цените са включени цените за енергия, за пренос и достъп през електропреносна и електроразпределителна мрежи, както и цени за балансиране на енергийната система за снабдяване (0,00223 лв/кВтч) и за разпределение (0,00010 лв/кВтч), съгласно допустимите от КЕВР лимити. Според решението на КЕВР средното намаление на крайните цени за небитови клиенти е с 2,2%.

Ог ЕВН допълват, че както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията във фактурите ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 31 октомври 2015 г. включително и потребление по нови цени от 1 ноември 2015 г. Тези фактури предстои да се заплащат след 1 декември 2015 г.

 

 

 

 

 

Leave a Comment