Блиц контрол с аграрния министър в среща в картофопроизводители в парламента

veliko-narodno-sabranieДнес в 15:30 часа в Комисията по земеделие и храни в парламента е предвидено да започне блиц контрол с участието на министър Десислава Танева. Очаква се също днес да бъде одобрен законопроекта за ратифициране на Изменение към Споразумението за предоставяне на консултантски услуги за укрепване на конкурентоспособността на селското стопанство, който касае подписания договор с Европейската банка за възстановяване и развитие относно изготвянето на проектостратегии за устойчиво управление в хидромелиорациите. Негов вносител е вицепремиерът Томислав Дончев.

Единственото изменение в споразумението е промяната на срока за представяне на доклада за интегрирани хидромелиоративни инвестиционни планове и водещи проекти до 18 ноември тази година. Изготвянето на стратегиите от страна на банката се финансира от мярка 511 „Техническа помощ“ от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

По дневен ред в земеделската комисия е предвидена и среща с представители на Асоциацията на българските картофопроизводители.

Leave a Comment