Министър Станков в Пловдив! 100 производители на храни се срещат в Панаира

Участниците ще бъдат информирани как могат да експортират продукция и да продават в хипермаркетите
Панаира в Пловдив

Първата среща на производителите на храни се открива в 10 часа днес

Двама министри пристигат днес в Пловдив за откриването на среща-изложение на около 100 производители на земеделски стоки и храни. Това са министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев. 10 часа е началото на форума в 14 палата. Той ще бъде открит от министър Василев.

Това е първата среща от такъв тип. В нея ще участват представители на основни хранителни вериги, на малки и средни предприятия, земеделски производители. Те ще получат повече информация за стандартите, на които трябва да отговарят продуктите им, за да бъдат доставяни в магазинната мрежа на търговските вериги, както и за възможностите за експорт на български храни. Производителите ще бъдат запознати и с допълнителните възможности за финансиране на бизнеса чрез публични и частни източници.

Събитието се организира съвместно с Българската банка за възстановяване и развитие, чиито изпълнителен директор Асен Ягодин също ще присъства.

На 27 април в художествената галерия във Велико Търново ще се проведе втората среща-изложение.

Инициативата е част от приоритетите на служебното правителство за подпомагане на малките и средните предприятия в условията на продължаваща криза.

Leave a Comment