Премиерът: След терора в Париж могат да отрежат пари от европрограмите

Бойко БорисовПремиерът Бойко Борисов заяви във Варна, че след терора във френската столица е възможно са бъдат намалени средствата по оперативните програми заради инвестициите в повишените мерки за сигурност.
„Няма човек в света, който в момента да излезе и да каже: „Няма риск, в безопасност сме. Ще бъде решено с едно движение“, коментира Бойко Борисов.
Според него ще се катализират доста процеси за повече сигурност, повече инвестиции в тази посока. А това, по думите му, е доста притеснително за нашите програми. „… Защото кохезията е изключително важна, оперативните програми са изключително важни, а пари в Европа няма в Комисията и това много ме притеснява“, каза той, цитиран от БНР.
„Даже сега с колегата Кънев си поговорихме, че заради сигурност могат да почнат да режат пари от оперативните програми. Надявам се да не го направят, казали сме си мнението, това още не е заявено, но ние предупреждаваме, че това не бива да си го мислят, защото трябват огромни средства, а кохезията е просто изключително важна за нас“,

Що се отнася до мерките у нас, Борисов посочи, че българското правителство е направило необходимото в тази посока.

Leave a Comment