Агроминистърът предложи д-р Венцеслава Тасева за шеф на Агенцията по храните

Не можем да изнесем агнешко, защото овцевъдите не се обединяват, за да направят партиди, обясни проф. Станков
д-р Венцеслава Тасева

Д-р Венцеслава Тасева е предложението на министър Станков за шеф на БАБХ

„Предложих д-р Венцеслава Тасева да заеме поста изпълнителен директор на Агенцията по безопасност на храните (БАБХ). Дали обаче ще стане тя, това ще реши министър-председателят“, съобщи в Пловдив министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков.

Той поясни, че д-р Тасева, която в момента е и.д. шеф на БАБХ, е от основаването на агенцията и е много добър специалист.

Ще има и промени в структурата на агенцията. Тя ще има вече двама зам.-директтори, чиито имена също са на етап на одобрение.

Следващата седмица премиерът Марин Райков трябва да реши дали да назначи д-р Тасева за изпълнителен директор и с каква срочност да е договорът ѝ.

Д-р Венцеслава Тасева бе доскоро зам.-изпълнителен директор с ресори „Контрол на фуражи“, „Управление на качеството“, „Здравеопазване и хуманно отношение към животните“, „Контрол на храните“ и „Граничен контрол“.

Проф. Станков каза, че не очаква поскъпване на агнешкото и яйцата за Великден. „Знаете, че както яйцата, така и месото поевтиняват“, уточни той.

За съжаление българските овцевъди няма да направят по-мащабен износ на агнешко месо както в Арабския свят, така и в Европа, тъй като не са обединени и не могат да образуват партиди, добави министърът. Той с удоволствие поясни, че в света агнешкото се дели от търговците на два типа – „агнешко“ и „агнешко от България“, като вторият тип е най-търсен.

 

Leave a Comment