Китайските инвеститори в земеделието ще имат пълното съдействие на държавата

Аграрният министър на Китай покани страната ни да участва в селскостопански панаир през 2016 г.

Десислава Танева в КитайКитайските инвеститори в българското земеделие ще разполагат с пълното съдействие на държавата. Това обеща аграрният ни министър Десислава Танева при срещата си с министъра на земеделието на Китай Хан Чанфу.

Според Десислава Танева България може да бъде вратата за селскостопанските продукти за Китай за страните от Централна и Източна Европа.

По време на срещата се обсъди нарастването на търговията през последните години между България и Китай. „Трябва да се възползваме от Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа“, заяви Хан и сподели, че има планове за бъдещото му развитие.

Министър Танева запозна своя колега със започнатите процедури по одобрение за търговия с хранителни продукти, като призова те да бъдат облекчени. „Надявам се да внасяме повече и по-разнообразна селскостопански стоки от България“, каза министър Хан като по думите му това би обогатило трапезата на китайците.

„В Китай през 2016 година ще се състои Международен панаир за селскостопански продукти, където  ще се радваме България да вземе участие“, съобщи той. Министър Хан заяви, че Китай ще насърчи търговските изложби и ще подкрепи всички дейности, целящи задълбочаване на сътрудничеството между двете страни.

 

Leave a Comment