С греяно вино и вурсчета откриха немския коледен базар в Пловдив

немски коледен базар

Площадът срещу централната сграда на община Пловдив за четвърта поредна година се оживи от дървените къщички на немския коледен базар. Немско греяно вино глювайн, вурстчета,  сладкиши и празнични украшения, както и музиката, веднага привлякоха в слънчевия ден излезлите на разходка из центъра пловдивчани. Откриването на базара бе почетено от кмета на града инж. Иван Тотев,  Петер Коуб – временно управляващ посолството на Федерална република Германия и почетния консул д-р Мариана Чолакова. Почетен гост на откриването бе Дядо Коледа.

Дядо Коледа и Иван Тотев на фона на снежна приказка, уви на плакат

Дядо Коледа и Иван Тотев на фона на снежна приказка, уви на плакат

„Радвам се, че отново имаме възможност да споделим немската традиция и европейската култура. Благодаря на всички, които се ангажираха с организацията на този базар, който вече се превръща в традиция в града ни. Пожелавам светло посрещане на празниците и само хубаво настроениe“, заяви кметът Иван Тотев.  Той съобщи, че тази година в Пловдив ще има два коледни базара – немският на площада пред общината и друг в квартал „Капана“.

В квартал „Капана“ също ще има коледни базари в по-различен нюанс – фермерски пазари, традиционни местни продукти и други атракции.

На немския коледен базар се предлагат традиционното немско греяно вино глювайн, вурстчета,  сладкиши и празнични украшения.  Организаторите са подготвили и богата съпътстваща програма.

 

Leave a Comment