Съдът: Сидеров не е фюрер, Слави Трифонов да си плати

Седем хиляди лева ще плати Слави Трифонов на Волен Сидеров, затова, че му е нанесъл обида и клевета, като го е

Слави Трифонов

Парите на Слави Трифонов ще отидат за манастир

нарекъл „фашист“ и „фюрер“. Това съобщиха от „Атака“ днес, цитирани от Днес.бг. Решението е на Върховния касационен съд.  

Шоуменът се заяждал д две поредни предавания със Сидеров и освен, че употребил въпросните квалификации, обвинил лидера на „Атака“, че е изрекъл фразата „циганите на сапун“.

„Изразите, употребени от ищеца от страна на Трифонов в предаванията, представляват обидни квалификации и внушават отрицателни качества на отричана и осъдена от историята личност. Затова съдът е преценил, че с предаванията ответникът противоправно, в разрез с общото правило да не се вреди другиму, е наклеветил и обидил ищеца, разгласявайки чрез медия позорящо го и невярно съдържание – че е изрекъл фразата: „Циганите на сапун” и квалифицирайки го като „фашист” и „фюрер”, а начинът, по който ръководи партията – като фашистки”, се казвало в решението на Върховния касационен съд.

Волен Сидеров съобщи, че обезщетението, което му ще заплати Слави, ще бъде дарено на Боровишкия манастир „Света Троица” край Белоградчик тази неделя.

Leave a Comment