Организацията „Фермерско мляко“ обещава помощ на прозводители

Съдружниците във "Фермерско мляко"

Съдружниците във „Фермерско мляко“

Организацията на производители на краве мляко – „Фермерско мляко“ООД от община Раковски, обещава помощ на животновъди, които имат желание да се обединят. Тези дни „Фермерско мляко“ отбеляза своята тригодишнина, съобщи управителят Рангел Матански. Организацията е събрала осем производители и е пример за успешно развитие. На празника си от „Фермерско мляко“ посочиха своите преки цели през следващата година – колективни инвестиции и достъп до пазара с продукти с добавена стойност.

„Направените от експертите от МЗХ предложения в мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производители“ от ПРСР 2014-2020, в частност намаления брой съдружници в група на производители (минимум 4) и по-високия процент на подпомагане спрямо старата мярка 142, мотивираха много колеги да се свържат с нас във връзка с обявения прием по мярката за 2016 г.“, разказа Матански.

„Нашата организация е готова да окажа съдействие на всеки фермер, решил да тръгне по не лекия път на сдружаване, защото това е бъдещето на сектора. В най-трудния момент от нашето създаване ни бе оказана подкрепа от първата в България организация на млекопроизводители „Добруджанско еко мляко“ ООД и ние на свой ред смятаме да бъдем от полза за сектора“, добави той.

Организация „Фермерско мляко“ ООД обединява 8 млекопроизводителя от община Раковски: Пенка Милиева – с. Болярино, Мария Нанева – с. Болярино, Тодор Ванев – с. Стряма, Милко Буров – Раковски, Тончо Работов – Раковски, Иван Йовчев – Раковски, Венко Иванчев – Раковски, Георги Матански – с. Момино село.

Leave a Comment