140 квадрата за български изложители в „Зелена седмица“ – Берлин

Предимно производители на биопродукти и на защитени месни деликатеси ще представят страната ни от 15 до 25 януари. Васил Грудев ще открие родния щанд

изложение "Зелена седмица" в Берлин18 български производители ще участват в тазгодишното Международно изложение за земеделие, храни и градинарство „Зелена седмица 2016“, което се провежда в Берлин. Представителният щанд на страната ни, който заема 140 квадрата, ще бъде открит от зам.-министъра на земеделието и храните Васил Грудев.

България участва за 27-ми път със свой собствен щанд. Асортиментите, които ще бъдат предлагани на посетителите включват био вино и вина, ликьор от роза, розова ракия, био сокове, лимонада, локум, сладка, екологичен мед и др. Ще бъдат представени и защитените месни храни с традиционни наименования – Панагюрска луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“,„Кайсерован врат Тракия”. На българския щанд ще се предлагат и млечни продукти – био краве кисело мляко, био краве сирене, българско краве, овче и козе сирене и кашкавал от овче мляко.

По време на посещението си в Берлин, зам.-министър Грудев ще проведе срещи с министрите на земеделието на Естония и Унгария.

Изложението ще отвори врати за 81-ви път, където над 1600 изложители от 70 държави ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост. Тази година за първи път страна-партньор е държава от Африка – Мароко, под мотото „Светът е възможен без глад”.

Leave a Comment