Българският щанд на „Зелена седмица 2016“ – Берлин, танцува

"Зелена седмица" Берлин 2016С танц на хлебаря, на месаря и други, българският щанд на международното изложение „Зелена седмица 2016“ – Берлин, събра посетителите в първия ден. Днес заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев и министърът на земеделието и прехраната на Германия Кристиан Шмид отрязаха лентата на нашето участие, заедно с колоритна фолклорна програма и каба гайди. Грудев заяви, че за страната ни е от изключително важно значение фактът, че представя свои продукти за 27-ми пореден път на изложението.

„Тази година сме се постарали щандът да бъде с високо качество, а витрините му да предлагат качествени български продукти. Тази витрина ще даде възможност на нашите производители и на българските стоки да стъпят, както на германски, така и на световния пазар. Това е основната цел на участието в такъв вид форуми”, обясни  Грудев.

На „Зелена седмица 2016“ Бългаия се представя с традиционни храни, сред които  вина, екологичен мед , защитените месни деликатеси с традиционни наименования – Панагюрска луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“,„Кайсерован врат Тракия”. Предлагат се и млечни продукти – био краве кисело мляко, био краве сирене, българско краве, овче и козе сирене и кашкавал от овче мляко.

Българският щанд е представен на площ от 140 кв.м.  и е най-големият до момента  от изминалите участия на страната ни в изложението.

Leave a Comment