Мария Габриел води в Плевен европейския пчеларски елит да помага за сдружаване на бранша

пчеларска конференция в ПлевенНационална конференцияПчеларският сектор: пътят напред“ организира на 11 февруари (четвъртък) в Плевен Мария Габриел, зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел. Официален гост ще бъде министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

По покана на българския евродепутат в конференцията ще вземат участие ключови оратори като Етиен Брюно, Председател на научната комисия на Апимондия „Пчеларски технологии и качества”, Председател на Работната група „Мед“ на Европейската асоциация на земеделските производители COPA-COGECA (Белгия), Соня Хайнеман, Заместник-председател на Баварската асоциация на пчеларите (Германия), Д-р Петер Козмус, Асоциация на пчеларите в Словения, Ръководител на развъдна програма за Карниолски пчели (Словения) и Станислав Яс, Член на борда на Финландската асоциация на пчеларите (Финландия).

Чуждестранните участници ще представят опита на своите държави в структурирането на пчеларските съюзи. В конференцията ще се включат представители на пчеларските организации от цялата страна. Основната цел на форума е да се дискутират идеи и предложения за общо представителство в пчеларския сектор като гарант за успешно развитие на пчеларството. 

Форумът се осъществява по инициатива на Сдружение „Клуб на пчеларите №1 в България” с подкрепата на в-к „Пчела и кошер” и домакинството на Областен пчеларски съюз – гр. Плевен.

Форумът започва от 14:00 ч. в зала „Плевен“ в сградата на Областна администрация – Плевен.

Leave a Comment