Онлайн медиите са вторият най-предпочитан източник на информация след телевизиите

медииОнлайн медиите са вторият най-предпочитан източник на информация след телевизиите. На трето място са вестниците, следвани от радиостанциите. Това показва наблюдението на фондациите „Конрад Аденауер“ и „Медийна демокрация“ за 2015-а година.

Доверието в българските медии продължава да спада. Само 12% от българи смятат, че медиите у нас са свободни, според данните от социологическо проучване на агенция „Маркет Линкс“, предаде БНР.

Според изпълнителния директор на фондация „Медийна демокрация“ и университетски преподавател доцент Орлин Спасов възходът на езика на омразата е продължил и през последната година да властва в българските медии.

Основните проблеми според него са продължаващият политически и икономически натиск върху български медии, автоцензурата, намесата на собствениците в редакционното съдържание, проблемите с изясняването на собствеността и други. „Картината на състоянието на медиите в България през 2015-а година остана все така мрачна и може би дори по-мрачна от предишни години“, обобщи доц. Спасов.

 

Leave a Comment