Група производители е на път да се създаде в община Съединение

група производители в СъединениеНова група производители е на път да бъде създадена в община Съединение. Днес животновъди от района, сред които Атанас Къцов – председател на Контролния съвет на регионална асоциация на млекопроизводители „Тракия милк“, са се събрали, за да обсъдят възможното обединение. На помощ се притекли представителите на съществуващата вече организация на млекопроизводители „Фермерско мляко“ в Раковски Тончо Работов – съдружник и Рангел Матански – управител.

„Отначалото фермерите бяха силно скептични, но след като разбраха същността на работа и предимствата, които предлага сдружаването, промениха мнението си“, разказва Рангел Матански.

Срещата завършила с намерението следващия уикенд да бъде организирано ново събиране с реално заинтересувани производители на краве, овче, биволско и козе мляко от района за стартиране на процеса по създаване на сдружение. Крайната цел е животновъдите от общината да кандидатстват по мярка 9 от Програма за развитие на селските райони 2014-2020.

Любопитен факт е, че на днешната среща е присъствал и местния свещеник, който след като изслушал предимствата, благословил начинанието.

Leave a Comment