Шефът на градушките инж. Николов аут. Той: Не знам защо

Инж. Николов Снимка на БГНЕС

Инж. Николов
Снимка на БГНЕС

Изпълнителният директор на ИА „Борба с градушките“ инж. Никола Николов е освободен от поста. В прессъобщението от МЗХ това се обяснява с „неизпълнение на служебните задължения“. На негово място е назначен инж. Ваньо Славеев, която е военен и не е работил в системата на защита от градушки.

Инж. Николов съобщи пред АгроПловдив, че вчера в 16:00 ч му е била връчена заповедта за освобождаване, която е влезла в сила от днес. В нея не е имало посочени мотиви. Той заяви, че досега не е бил наказван, нито е имало някакви забележки към работата му. „За мен е необяснимо защо ме освобождават, но аз не съм се родил в администрацията. Нито пък съм държал на всяка цена да остана на този пост“, каза той. И добави, че се чувства свободен както сега, така и през 6-те години, когато е бил изпълнителен директор на агенцията. Инж. Николов уточни, че не е партиен член.

Новият директор инж. Ваньо Славеев е работил в Инспектората на Министерство на отбраната. Има дългогодишен опит в сферата на военновъздушните сили. През 1980 година завършва е Висшето народно военно артилерийско училище (ВНВАУ) „Г. Димитров“ в град Шумен, като инженер по радиоелектронна техника, а през 2001 година завършва Военната академия „Г. С. Раковски“ като магистър, висше военно академично образование.

 

Leave a Comment